вівторок, 24 вересня 2013 12:11

Штурм, сльозогінний газ і "тітушки" - У Кам'янець-Подільський приїхала Фаріон
8

Фото: Дмитро ШЕРЕМЕТА

23 вересня у Кам'янець-Подільському будинку культури відбулася зустріч громади міста з народними депутатами від ВО "Свобода" Ігорем Сабієм, Олександром Мирним та Іриною Фаріон.

Ще зранку члени партії "Свобода" розповсюдила інформацію про можливі провокації та екстрений збір кам'янецьких "тітушок".

"Зранку нам зателефонувала вчителька однієї зі шкіл і повідомила, що в терміновому порядку вчителів збирають на виступ Фаріон, де вони мали зайняти перші десять рядів. Далі по команді всі мали закидали нардепів їжею та іншими речами й демонстративно вийти", - повідомляють у міській організації "Свободи".
Хоча виступ мав розпочатися о 18:00 свободівці ще з четвертої години "зайняли" зал. Станом на 18:00 Будинок культури вже був переповнений людьми. За підрахунками організаторів на зустріч прийшло близько 500 осіб, переважно люди старшого віку та жінки. На вулиці ж збирались кілька десятків невдоволених чи то "Свободою", чи самою Фаріон, а також близько 50 молодиків в спортивних костюмах.

"Після того, як розпочалася зустріч, "тітушки" кинулися на прорив, виламали двері двох із трьох входів у Будинок культури та намагалися потрапити в середину зали, де відбувається зустріч. Отримавши відсіч націоналістів, "тітушки" розпочали використовувати газові балончики. Проте потрапити до зали їм так і не вдалося – конфлікт вдалося локалізувати. Аби убезпечитися від подальших провокацій, народні депутати-"свободівці" Ігор Сабій, Олександр Мирний та частина присутніх на зустрічі людей вийшли із зали та проводили зустріч на вулиці", – повідомив "свободівець" Олександр Симчишин.

"Свободівці" додають, що на місці події були правоохоронці, проте вони нічого не робили щоб припинити конфлікт. Лише за декілька хвилин міліціонери спробували вгамувати ситуацію.

Серед найактивніших противників націоналістів були голова Громадської ради Кам'янця-Подільського Олег Гільовський та директор ЗОШ№6 Тетяна Остафійчук. Вчителі на цьому "святі" виглядали зайвими, адже не проявляли майже ніякої активності.

В ході "газової атаки" постраждала молода дівчина, що займалася в танцювальному гуртку на другому поверсі МБК. Вона надихалася газу. Проте, від госпіталізації відмовилася.

За деякий час "тітушки" знову спробували "захопити" будівлю, але і ця спроба провалися. Після цього штурму всі молодики, як по команді, розійшлися в різні сторони

Цього ж дня прес-служба Кам'янець-Подільської міської організації Партії регіонів поширила повідомлення, що це "свободівці" застосували сльозогіний газ.

"Ще до початку зустрічі біля міського будинку культури зібралось близько 300 жителів міста. Свободівці, що стояли на дверях не пускали кам'янчан всередину аргументуючи тим, що ці люди "зв'язані з Партією регіонів". Представники ВО "Свобода" заблокували двері і не реагували на прохання мешканців міста впустити їх у середину на зустріч з народними обранцями. В якийсь момент, не витримуючи тиску тих, хто хотів потрапити в зал, представники націоналістичної сили двері відчинили і атакували бажаючих зустрітись із народними депутатами сльозогінним газом. У залі виникла паніка, люди, кашляючи та плачучи, почали вибігати на вулицю", – стверджують у ПР.

Проте, зустріч з народними обранцями таки відбулась – повідомляють представники "Свободи".

Міліція провела опитування очевидців і відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Зараз ви читаєте новину «Штурм, сльозогінний газ і "тітушки" - У Кам'янець-Подільський приїхала Фаріон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

120

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути