середа, 16 листопада 2011 15:06

Студенти принесли під офіс Партії регіонів свою "зброю"

Студенти принесли під офіс Партії регіонів свою "зброю"

Студенти вищих навчальних закладів зробили виставку студентської зброї не насильницького спротиву під центральним київським офісом Партії регіонів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Сьогодні під офіс ПР у Києві прийшло близько 30 студентів. Вони протестували проти того, що влада не дослухається до їхніх вимог та проти законопроекту про вищу освіту міністра Дмитра Табачника.

Перед офісом вони виставили всі знаряддя, які використовували для боротьби із законопроектом Табачника. До кожного експонату була прикріплена пояснювальна записка.

Серед експонатів: каримати та спальники - "використовуються для сидячих та лежачих протестів, для ночівлі під відділками міліції у разі затримання активістів тощо"; барабани малі жовто-блакитні - "використовуються на багатьох акціях в якості важкої звукової артилерії"; пляшки пластикові з камінцями — "використовуються на багатьох акціях для створення шумопідсилювального ефекту: блазнівські ковпаки та накладні носи — "елементи костюму та реквізити клоуна (шапки, носи, мильні бульбашки) — використовуються для символічного зображення міністра освіти Табачника, його заступників та проплачених та підконтрольних міністерству студентів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві студенти провели "Форум проти Табачника"

Також один із експонатів був підручник Українського правопису, загратований у клітку - "клітки металеві позолочені, символізують майбутнє української мови у разі ухвалення законопроекту про знищення української мови", пояснили студенти.

Норми законопроекту, які викликають найбільше обурення у студентів - це можливість зміни вартості навчання протягом навчання та норма, яка підіймає бал, необхідний для отримання стипендії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти КПІ пообіцяли Табачнику влаштувати Сталінград

Також студенти протестують проти зменшення квот на україномовну продукцію на радіо та телебаченні.

Крім того, студенти принесли із собою збільшену копію виборчого бюлетеня майбутніх виборів народних депутатів України. На написі "Партія регіонів" вони поставили печатку - "вибув".

"Якщо уряд і далі не дослухатиметься до наших вимог, якщо уряд прийме цей ганебний законопроект про освіту, то ми зробимо все для того, щоб рейтинг Партії регіонів впав на стільки, що вона навіть не змогла взяти участі у виборах, - пояснив один із активістів студент Сергій. - Ми хочемо, щоб влада не ігнорувала студентські мітинги і щоб нашу думку було враховано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти протестують: є затримані, намети і героїня з квітами

Також студенти передали до офісу ПР звернення до нардепів парламентської більшості з їхніми вимогами. Крім того, мітингувальники почепили на шиї таблички на кшталт: "Я студент НАУ. Буду робити все, щоби ви не голосували за Партію регіонів".

"Якщо влада не дослухається до цих вимог, то ми урочисто обіцяємо використати ту зброю, виставку якої ми тут провели", - пообіцяв Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція у центрі Києва перешкоджає студентам сказати Табачнику "фе"

Акція закінчилася за півгодини. Організатором акції виступив громадський рух "Відсіч".

Зараз ви читаєте новину «Студенти принесли під офіс Партії регіонів свою "зброю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути