пʼятниця, 23 квітня 2010 10:41

Стрижак: Оскаржити договір по ЧФ можуть лише Янукович і Азаров

Стрижак: Оскаржити договір по ЧФ можуть лише Янукович і Азаров

Голова Конституційного Суду Андрій Стрижак заявляє, що суб"єктами подачі конституційних подань щодо міжнародних договорів можуть бути тільки Президент і Кабінет Міністрів. Про це він сказав на брифінгу.

"Ви повинні знати, що щодо договорів міжнародних можуть бути 2 суб"єкти звернення: Президент і Кабінет Міністрів, але не депутати", - сказав Стрижак.

При цьому він відзначив, що на даний момент не може коментувати конституційність домовленостей між Україною і Росією про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні, оскільки ще не ознайомлений з цією угодою.

Нагадаємо, Україна і Росія домовилися продовжити перебування Чорноморського флоту Росії в Україні до 2042, а також про зниження ціни газу приблизно на 30% до 2020.

Опозиція має намір блокувати роботу Верховної Ради наступного чергового пленарного засідання, яке заплановане на 27 квітня, з метою не допустити ратифікації угоди про перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Стрижак: Оскаржити договір по ЧФ можуть лише Янукович і Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути