вівторок, 15 листопада 2022 14:18

Країни G20 ухвалять документ із засудження російської війни – Reuters

Країни G20 ухвалять документ із засудження російської війни – Reuters
G20 наголошують, що війна в Україні погано впливає на світову економіку. Фото: eurosolidarity.org

Більшість членів G20 рішуче засуджують війну в Україні.

Вони наголошують, що російське вторгнення посилює слабкість у світовій економіці. Про це пише Reuters, який отримав можливість ознайомитися з документом.

Члени G20 висловили глибоку стурбованість проблемами, з якими зіштовхнулася глобальна продовольча безпека через ескалацію напруженості.

Закликають зберегти незалежність центрального банку для продовження зусиль зі стримування стрімкої інфляції. Кредиторів просять розділити справедливий тягар боргових проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ображений Лавров на G20 зробив заяву про Зеленського, Захід і переговори

"Хоча G20 не є форумом для розв'язання питань безпеки, ми визнаємо, що безпекові проблеми можуть мати значні наслідки для світової економіки", – йдеться в проєкті декларації.

Документ повинні схвалити G20 за підсумками зустрічі на Балі.

15 листопада на індонезійському острові Балі розпочався дводенний саміт лідерів країн "Великої двадцятки", на якому багато уваги приділять Україні.

Володимир Зеленський вже виступив перед лідерами G20 онлайн. Назвав 10 умов закінчення війни Росії проти України. Також попередив, що більше ніяких домовленостей типу "Мінська-3" не буде. Президент пояснив, що Україна не дасть РФ можливості перечекати й наростити сили.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван рекомендував команді Володимира Зеленського почати думати про реалістичні вимоги для переговорів з РФ, включаючи перегляд заявленої мети України щодо повернення Криму.

Зараз ви читаєте новину «Країни G20 ухвалять документ із засудження російської війни – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути