понеділок, 22 липня 2013 19:51

Прибічника "Свободи" затримали за "побиття зайчиків та БТР" - нардеп

Прибічника "Свободи" затримали за "побиття зайчиків та БТР" - нардеп
Юрій Сиротюк Фото: narodua.com

"Свободівця", студента-відмінника Сергія Бондаря затримали за "побиття зайчиків та БТР" 18 травня шестеро міліціонерів у цивільному.

Так правоохоронці намагаються залякати активних людей, які захищають національні та соціальні інтереси. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів нардеп-"свободівець" Юрій Сиротюк.

"Щойно ми були у відділку на вулиці Прорізній і розмовляли із начальником слідчого управління. Він нам повідомив, що нашого побратима, голову київського "Сокола" рішенням суду затримано для доставки в суд на 36 годин. Йому інкримінують хуліганство під час подій у Києві 18 травня. Я так думаю, що Тітушка бив чи журналістів 5 каналу. Я спитав про це міліціонера. Той відповів "за побиття зайчиків і БТР". Це просто смішно. Наша міліція не користується правовими нормами, не дотримується закону, то ж важко сказати чи це жарт, чи вони так думають", - каже нардеп.

Він розповідає, що міліція пояснює рішення суду затримати Бондаря тим, що було неможливо його допитати.

"Хоча жодної повістки до нього до дому не надходило. На жодній повістці він не підписувався. Очевидно, почалися канікули, він не живе в гуртожитку. То ж і не зміг отримати повістку. Міліція ж стверджує, що він злісно ухилявся від слідчих дій", - розповів депутат.

Сиротюк також повідомив, що адвокат "Свободи" Іван П'ятак прибув до відділку і займатиметься захистом Бондаря.

"Не можемо зрозуміти чому вже вкотре активіст "Свободи" є підозрюваним у справах про масові хуліганства, в той час коли Тітушко спокійно ходить київськими ресторанами. Тільки по подіях 18 травня є троє людей, яким висунули звинувачення. Два "свободівці" вже затримані і отримали умовні вироки за події у Парку Перемоги, де були вирубані дерева і незаконно споруджено капличку московського патріархату. Там журналістів били ломами, а ув'язнили наших активістів. Бачимо, що під час кожної акції протесту міліція затримує "свободівців" і намагається інкримінувати їм кримінальні справи. Зараз йде хвиля допитів щодо подій 18 травня", - вважає Сиротюк.

Він також наголошує, що хлопця затримували аж шестеро міліціонерів — працівники відділку іншого району.

"Це означає, що вони за ним слідкували, а не ловили бандитів, які вбивають, гвалтують людей. Шестеро людей його схопили, заламали руки, потягнули у райвідділок. Та це студент-відмінник університету Шевченка. Він може сам прийти", - говорить він.

Сиротюк також зазначив, коли повинен відбутися суд, заради якого затримали "свободівця" - невідомо: "Міліціонери казали, що намагаються додзвонитися до суду, але за їхнім настроєм було видно, що це не буде сьогодні. Очевидно, затримання - спосіб залякати. Міліція створила базу активних громадян, які виступають на захист національних, соціальних, громадських прав."

Нагадаємо, за інформацією активістки Олени Білозерської хлопця затримали сьогодні о 17:00, коли він спускався у підземний перехід.

"Шестеро в цивільному "спакували" його і увезли на Прорізну, 12б", - написала вона у своєму Фейсбук.

Зараз ви читаєте новину «Прибічника "Свободи" затримали за "побиття зайчиків та БТР" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути