Ексклюзиви
середа, 05 квітня 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ заявив про два кроки для вступу України в НАТО

Столтенберґ заявив про два кроки для вступу України в НАТО
Зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі, 4 квітня. Фото: nato.int

Щоб стати членом Північноатлантичного альянсу, Україна повинна виграти війну як суверенна незалежна держава, в чому їй допомагає НАТО.

А також успішно перейти від радянських доктрин і стандартів до західних, що закладено в програму багаторічної допомоги. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, повідомив "Укрінформ".

"Позиція НАТО полягає в тому, що Україна стане членом Альянсу. І ця позиція не змінюється. Але, щоб це стало можливим, потрібно вирішити дві речі. Одна полягає в тому, що ми повинні забезпечити, щоб Україна перемогла як суверенна незалежна держава", – заявив генсек.

Цей перший крок заснований на відновленні, наданні військової підтримки Україні, щоб президент Російської Федерації Володимир Путін не виграв загарбницьку війну, сказав Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен сказав, на чому зараз зосереджене НАТО

"Друге, на що ми маємо звернути увагу, – це коли ця війна закінчиться і Україна переможе. Тоді нам потрібно буде забезпечити найвищий рівень оперативної сумісності. Коли Україна зможе відійти від стандартів радянської епохи, доктрин, способів функціонування своїх збройних сил. Цей перехід почався, але нам потрібно більше. Нам потрібно реалізувати це швидше", – заявив генсек.

Вчора у Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Минулого року президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеном порядку.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ заявив про два кроки для вступу України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути