понеділок, 16 грудня 2019 10:35

Стіки для IQOS і GLO можуть різко подорожчати через нардепа Холодова

Стіки для IQOS і GLO можуть різко подорожчати через нардепа Холодова
Акциз на тютюн для нагрівання для таких систем як IQOS і GLO планують підвищити в 4 рази

Не встигли президент і прем'єр владнати створену Холодовим кризу в тютюновій галузі, як народний депутат готує ще одну.

Народний депутат і заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодов активно намагається лобіювати серйозне (в 4 рази) підвищення акцизу на тютюн для нагрівання для таких систем як IQOS і GLO.

"Зараз йде підняття акцизу на ТВЕН (тютюн для електронних девайсів). Подивимося, хто тут з народних депутатів України буде протестувати і турбуватися через можливі проблеми для галузі", - заявив Андрій Холодов на своїй Facebook-сторінці.

Незважаючи на очевидний конфлікт інтересів у цій сфері, народний депутат в обхід глави профільного підакцизного підкомітету регулярно проводить робочі групи в Комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, намагаючись створити конфлікт між виробниками ТВЕН і локальним виробником сигарил Львівської тютюнової фабрики. Остання така робоча група була проведена Андрієм холодовим 10 грудня.

Раніше Андрій Холодов сам повідомляв про робочу зустріч 25 листопада, на якій він активно наполягав на різкому підвищенні акцизу на ТВЕНи.

Така активність народного депутата Андрія Холодова може пояснюватися майбутнім скасуванням скандальної "поправки №8", яка б гарантувала тютюновому бізнесу Холодова 20% фіксованого прибутку з кожної проданої мережею "Т-кіоск" пачки сигарет.

Нагадаємо, 3 жовтня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики в законопроект №1049 про єдиному рахунку для сплати податків, який абсолютно не торкався тютюнової галузі, депутати пролобіювали поправку, яка законодавчо встановлює фіксовану маржу при оптовому продажі сигарет - 7%, а при роздрібному - 13%.

Але після того, як через дану поправку тютюнові компанії почали зупиняти фабрики і скорочувати виробництво, з'явився ризик серйозного падіння акцизних відрахувань до держбюджету і масових звільнень, з компаніями зустрівся президент України, пообіцявши дану поправку скасувати.

Відповідний Меморандум минулого тижня був підписаний між Кабінетом Міністрів України та найбільшими тютюновими компаніями країни.

Раніше журналісти програми "Схеми" довели, що депутат Холодов і його сім'я опосередковано контролюють величезну мережу роздрібного продажу сигарет і, більш того, зі значної частини реалізації сигарет податки не сплачуються.

Зараз ви читаєте новину «Стіки для IQOS і GLO можуть різко подорожчати через нардепа Холодова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути