пʼятниця, 09 жовтня 2020 12:03

Степанов розповів про "накрутки" у коронавірусній статистиці

Степанов розповів про "накрутки" у коронавірусній статистиці
В Україні черговий антирекорд за кількістю нових випадків Covid-19 за добу. Фото: Укрінформ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевняє, що статистика МОЗ щодо поширення Covid-19 правдива.

Про це він заявив на щоденному ранковому брифінгу, повідомляє "Цензор.НЕТ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо тимчасові шпиталі для хворих на Covid-19 - Степанов

"Якщо вас не шокує кількість нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу і ви продовжуєте нехтувати правилами протиепідемічної безпеки, то я можу вас запевнити, що велика кількість людей, які сьогодні з'явилися в нашій статистиці, теж ще вчора говорили, що коронавірусу не існує".

"Коронавірус набирає обертів - і дуже важливо, щоб ви дотримувалися правил нової реальності, встановлених у нашій країні. Щоб ви користувалися масками, дотримувалися дистанції, користувалися антисептиками. Це дуже важливо для вашого здоров'я, вашого життя і життя ваших близьких", - підкреслив Степанов.

Також міністр відреагував на думки про те, що МОЗ маніпулює цифрами із захворюваності на Covid-19.

"Прозвучало, що нібито Міністерство охорони здоров'я приховує якусь статистику. Це брехня. Ще вчора вони говорили, що ми навпаки спеціально накручуємо цю статистику, щоб когось залякати. На відміну від цих фантазій, Міністерство охорони здоров'я об'єктивно щоранку розповідає, що саме і як відбувається. У тому числі, за кількістю смертей".

"Усі без винятку пацієнти, які померли і в яких був підтверджений ПЛР-тестуванням Covid-19, потрапляють у цю статистику. По-друге, ті люди, у яких прижиттєво не встановлено Covid-19, але які мали пневмонію і померли, - при розтині обов'язково робиться тестування, і якщо є вірус - вони потрапляють в цю статистику. Ми робимо це максимально відкрито", - додав чиновник.

Міністерство охорони здоров'я ініціюватиме повернення до суворіших карантинних обмежень, якщо ситуація з поширенням епідемії Covid-19 погіршиться.

За останню добу в Україні виявили 5 804 нових хворих на коронавірус. Це рекордна кількість від початку епідемії в країні. Загалом, станом на ранок 9 жовтня, маємо 250 538 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Степанов розповів про "накрутки" у коронавірусній статистиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути