четвер, 21 червня 2012 10:24

Ставнійчук прогнозує референдум щодо змін в Конституцію

Ставнійчук прогнозує референдум щодо змін в Конституцію
Марина Ставнійчук не бачить іншого шляху зміни Конституції. Фото: lb.ua

Секретар Конституційної асамблеї Марина Ставнійчук прогнозує проведення референдуму щодо внесення змін до Конституції.

Про це вона повідомила в інтерв'ю газеті "Комерсант": "Очевидно, будет референдум по внесению изменений в Конституцию" .

Вона нагадала, що відповідно до чинної Конституції, при внесенні змін до розділу I (загальні принципи), III (вибори, референдум) і XIII (порядок внесення змін до Конституції) референдум обов'язковий.

"Я чітко усвідомлюю, що є необхідність удосконалення і першого, і третього розділів, так що, очевидно, буде референдум по внесенню змін до Конституції", - сказала Ставнійчук.

Відповідаючи на питання, чи можна прийняття нової редакції Конституції провести "в обхід" Верховної Ради на всенародному референдумі, вона зазначила, що ідей багато, в тому числі у членів КА, і суперечка з цього приводу ведеться давно. Однак, за словами секретаря асамблеї, конституційний шлях оновлення Основного Закону лише один - той, що визначений у його XIII розділі.

"Президент також говорить, що легітимність роботи повинна бути забезпечена дотриманням конституційної процедури внесення змін до Конституції. Тому я виключаю можливість того, що буде обраний якийсь інший варіант. І я наполягаю, що проведення референдуму не виключить парламент з конституційного процесу. Це буде той референдум, який передбачений нинішнім порядком внесення змін до Конституції ", - сказала Ставнійчук.

Зараз ви читаєте новину «Ставнійчук прогнозує референдум щодо змін в Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути