пʼятниця, 20 липня 2012 12:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ставлячи Тимошенко на чолі списку опозиції, до неї привертають увагу - політолог

Ставлячи Тимошенко на чолі списку опозиції, до неї привертають увагу - політолог
Віктор Небоженко каже , що так опозиція виявляє повагу до Тимошенко. Фото: obozrevatel.com

Політолог Віктор Небоженко вважає правильним рішення об'єднаної опозиції поставити на чолі списку екс-прем'єра Юлію Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов назвав першу п'ятірку об'єднаної опозиції

"Це робиться для того, аби відвести підозри електорату, що Арсеній Яценюк та інші "приватизували" партію "Батьківщина". Цим підкреслюється те, що саме Тимошенко та Луценко, навіть знаходячись у в'язниці, залишаються головними політичними фігурами опозиційного руху. Це дуже грамотне рішення. Таким чином привертається увага не тільки до себе, але й до екс-прем'єра. Якщо влада буде казати: вона сидить, а вони використовують її ім'я, то це тільки піде на консолідацію списку опозиції", - зазначив експерт.

Небоженко наголосив, що така дія є дуже благородною з боку Яценюка.

"Було б неправильно, якби він вважав, що якщо Юлія Володимирівна за ґратами, то вся влада переходить до нього. А так вони демонструють, що визнають політичну перевагу Тимошенко у опозиційному колі", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов розповів про терор влади проти опозиції та ЗМІ

Говорячи про те, чи підніме це рейтинг опозиції, політолог підкреслив: "Зараз не час "скажених" рейтингів, телевізійних партій та різких рухів. У нас час занепаду у громадській думці. Сьогодні ніхто не очікує ніяких захватів. Не буде посилення рейтингів ні у влади, ні у опозиції. У них відбувається боротьба за збереження електоральних позицій".

За словами експерта, Центральна виборча комісія, використовуючи законні рамки, не захоче зареєструвати Тимошенко та Луценка кандидатами в депутати.

"Тим самим поставлять себе у більш важке становище перед Європейським судом, який до того часу не тільки продемонструє політичну складову у справі Луценка, але й прийме рішення по Тимошенко. А там все набагато складніше", - зауважив Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Ставлячи Тимошенко на чолі списку опозиції, до неї привертають увагу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути