вівторок, 23 січня 2018 07:54

Штати можуть посилити тиск на Росію

Штати можуть посилити тиск на Росію
Курт Волкер и Владислав Сурков проведуть переговори. Фото: nv.ua

Чиновники повідомили в інтерв'ю американському виданню, що саме рішення Сполучених Штатів Америки про постачання зброї в Україну допомогло "підштовхнути" Москву до повернення за стіл переговорів. Владислав Сурков і Курт Волкер, представники Росії та США, проведуть перші переговори, відтоді як Вашингтон заявив про надання Києву оборонної зброї.

Як інформує "Сегодня", The Wall Street Journal пише про те, що західні дипломати вважають - перезапуск українського мирного процесу є ключовим завданням. Вони запевняють, що в разі якщо угоду не буде досягнуто в найближчі місяці, то планується збільшити тиск на Росію за допомогою додаткових санкцій. Представник американської влади сказав: "Існує можливість розібратися з ситуацією на сході України, якщо Москва цього захоче".

Він і його колеги вважають, що їх українська ініціатива - це "пробна справа". Вона покликана показати, чи дійсно Росія має намір зробити конкретні кроки для того, щоб поліпшити відносини із Заходом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "План Путіна спрацював" - військовий експерт проаналізував закон про деокупацію

Американські і європейські дипломати сумніваються, що Володимир Путін піде на будь-яку угоду. Однак, на їхню думку, двосторонні зустрічі мають важливу мету - "розвідати задуми росіян і їхнє бажання вести переговори зараз або після голосування".

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер та радник президента Росії Владислав Сурков зустрінуться найближчими днями.
Про це повідомив глава МЗС Павло Клімкін на прес-конференції щодо підсумків діяльності дипломатії 2017 року та пріоритетів 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Штати можуть посилити тиск на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути