четвер, 13 грудня 2018 12:55

Старшого сержанта Андрія Конопльова нагородили посмертно

Старшого сержанта Андрія Конопльова нагородили посмертно
Президент присвоїв почесне звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко присвоїв почесне звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно.

Відзначено старшого сержанта Конопльова "за виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі". Глава держави підписав відповідний Указ, зазначається на сайті president.gov.ua.

Старший сержант брав участь у проведенні антитерористичної операції у Донецькій області з 10 листопада 2014-го до 23 січня 2015-го у складі 15 окремого гірсько-піхотного батальйону.

Андрій виконував бойові завдання на передовій. Брав участь у супроводі караванів із доставки боєприпасів, озброєння, військово-технічного майна та продовольства на взводний опорний пункт.

23 січня 2015-го незаконні збройні формування здійснили наступ на взводний опорний пункт. Старший сержант Андрій Конопльов діяв впевнено і самовіддано: із РПГ-7В здійснив декілька влучних пострілів, знищивши один і підбивши другий танк. Але цей танк здійснив постріл, і в результаті прямого попадання танкового снаряда Андрій загинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада припинила "Великий договір" із Росією

Завдяки діям Андрія Конопльова, який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм, наступ противника було відбитий, позиції утримані, а противнику нанесено значних втрат, у тому числі у живій силі.

Загиблу актрису "Дизель шоу" Марину Поплавську посмертно нагородили орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Про це йдеться в указі на сайті президента України Петра Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «Старшого сержанта Андрія Конопльова нагородили посмертно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути