субота, 23 липня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, коли запрацюють порти України

Стало відомо, коли запрацюють порти України
Заступник міністра повідомив, коли в море вийдуть перші судна. Фото: railinsider

Перші судна з розблокованих українських портів можуть вийти протягом чотирьох днів.

А протягом двох тижнів запрацюють всі три порти. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков, передає Forbes.

"Відповідно до ініціативи, має бути створений спільний координаційний центр. Ми готові направити своїх людей вже завтра. Сподіваємося, що інші сторони теж готові зробити це швидко. Щойно центр буде створено, ми зможемо відкрити перший порт, а потім почергово ще два. З координаційними центрами взаємодіятимуть адміністрації наших портів. Наші порти та портові оператори будуть формувати плани обробки суден та здійснюватимуть усі операції. Завдання координаційного центру – спостереження та координація", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на зерно впали – в уряді пов'язують зі Стамбулом

За словами заступника міністра, є судновласники, які вже готові відправити судна.

"Ми вважаємо, що з кожним заходом та виходом судна впевненість страховиків зростатиме. Коли і судновласники, і страховики побачать, що коридор працює безпечно, ми отримаємо необхідну кількість суден, щоб повноцінно завантажити портові термінали для експорту зернових та інших продуктів", – пояснив він.

Протягом кількох днів Адміністрація морських портів України повідомить зацікавлені сторони, яким чином відбудеться вхід і вихід суден.

Першим відкритим портом буде Чорноморськ, потім Одеса, потім Південний.

22 липня Україна підписала договір з Туреччиною та ООН про розблокування українських портів для вивезення зерна. Другий договір Туреччина та ООН підписали з Росією.

Свої підписи під документом поставили міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини, генсек ООН Гутерріш. Від Росії підписав глава міноборони Сергій Шойгу.

Угода діятиме 120 днів і може бути продовжена.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли запрацюють порти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути