пʼятниця, 26 січня 2018 14:33

Стали відомі подробиці робочого візиту Геннадія Труханова в Грецію

Стали відомі подробиці робочого візиту Геннадія Труханова в Грецію
На сьогоднішній день представницька одеська делегація на чолі з міським головою Геннадієм Трухановим перебуває з робочим візитом в Греції. Фото: Маяк

В даний час представницька одеська делегація на чолі з міським головою Геннадієм Трухановим перебуває з робочим візитом в Грецькій Республіці. Геннадій Труханов вже зустрівся з заступником міністра економіки і розвитку Греції паном Стергіосом Піціорласом і з мером Пірея Яннісом Моралісом.

В ході зустрічі з паном Піціорласом Геннадій Труханов представив стратегію розвитку Одеси, розроблені інвестиційні проекти, в числі яких - план сталого розвитку міського транспорту, розвиток аеропорту, впровадження системи електронного квитка, тематичні парки міст-побратимів та інші. Примітно, що, наприклад, реконструкція Міжнародного аеропорту "Одеса" з уже введеним в експлуатацію пасажирським терміналом і будівництвом нової злітно-посадкової смуги, є одним з масштабних інвестиційних проектів не тільки міста, а й півдня країни. А облаштування тематичних парків міст-побратимів - оригінальний проект, який прекрасно демонструє не тільки інвестиційну та фінансову складову, але і розвиток культурних та історичних зв'язків. Мер Одеси відзначив, що в поточному році в місті з'явитися ще один красивий арт-об'єкт "Грецький парк", який зводиться на приморських схилах спільними зусиллями одеських і грецьких фахівців.

"Одесу по праву можна вважати центром транспортної розв'язки не тільки України, а й міжнародних шляхів сполучення. Питання успішного функціонування і розвитку транспортного комплексу є актуальними і пріоритетними для нашого міста. І нам важливий досвід наших міжнародних друзів", - зазначив Геннадій Труханов.

Заступник міністра розповів про грецький досвід розвитку аеропортів і морських портів, поділився практикою залучення іноземних інвестицій, а також кризового менеджменту в умовах економічної кризи.

"Важливим аспектом економічних відносин між Грецією і Україною є міцні зв'язки між містами-побратимами. Економічний потенціал Одеси величезний, і місто має стати ще більш сильним економічним центром і одним з основних портів Чорного моря", - підкреслив пан Піціорлас.

В цьому році виповнюється 25 років з моменту встановлення побратимських відносин між Одесою і Піреєм. Договір про побратимство був підписаний 25 березня 1993 року в Одесі.

Наші міста об'єднує дуже багато спільних рис. Пірей, як і Одеса, є морською столицею. Сьогодні Пірей - не тільки найважливіший порт, але індустріальний і торговий центр. Розвинені машинобудівна, хімічна, цементна, скляна, паперова, тютюнова, текстильна, харчова промисловість.

Як і Одеса, Пірей - член Міжнародного чорноморського клубу.

Тому в ході зустрічі в муніципалітеті Пірея сторони обговорили питання економічного і культурно-освітнього співробітництва, а також намітили план заходів, спрямованих на популяризацію національних культур в містах-побратимах. Уже в березні поточного року очікується візит делегації мерії Пірея з метою обговорення проведення Днів Греції в Одесі.

Також в ході зустрічі Геннадій Труханов і Янніс Мораліс домовилися про проведення товариського матчу між одеським "Чорноморцем" і знаменитим грецьким клубом, чемпіоном країни 2016/17 - "Олімпіакосом". Кошти, зібрані в ході проведення матчу, підуть на благодійні цілі.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі подробиці робочого візиту Геннадія Труханова в Грецію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути