Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Штайнмаєр висловився про переговори України з РФ

Штайнмаєр висловився про переговори України з РФ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не бачить можливості для переговорів про можливе перемир'я. Фото: eastnews.ua

Будь-які пропозиції для України припинити вогонь та піти на перемир'я з Росією є безрозсудними.

Це означатиме виправдання всіх російських злочинів, заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає Deutsche Welle.

"Припинення вогню зараз означало б, по суті, виправдати всю несправедливість, яка вже сталася", – сказав він.

За словами Штайнмаєра, який наприкінці жовтня відвідав Україну, перемир'я дозволить Москві зберегти свою присутність на окупованих територіях, а "це не може стати метою припинення вогню".

"На жаль, я не можу сказати, що бачу вихід із конфлікту на цей момент", – додав президент ФРН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ потужно виступив щодо підтримки України

Штайнмаєр визнав, що критика Німеччини в її політиці щодо допомоги Україні на початку війни в чомусь була справедливою. Водночас, за його словами, завдяки цьому відбулося "переосмислення".

"Уряд і населення Німеччини зрозуміли, що війна в Україні означає, що безпека Європи більше не має гарантій. Країна повинна продовжувати допомагати українцям у найближчі місяці, оскільки агресивні атаки є частиною російської стратегії вдарити по цивільному населенню, знищити всю країну", – наголосив він.

Останнім часом російська влада на різних рівнях активно заявляє нібито про готовність до переговорів з Києвом. У Кремлі навіть перейшли до відкритого шантажу. Там вимагають виконати "вимоги Москви" і нібито тоді терористичні ракетні атаки по мирних містах закінчаться.

Президент Росії Володимир Путін не хоче завершувати війну, він хоче взяти паузу. Саме для цього йому потрібні так звані переговори, заявляв президент Володимир Зеленський.

В Офісі президента неодноразово пояснювали, що переговори з Росією невигідні як Україні, так і Європі, оскільки тимчасове перемир'я означатиме наступний етап війни через деякий час.

Зараз ви читаєте новину «Штайнмаєр висловився про переговори України з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути