Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2019 16:32

Штайнмаєр пояснив свою формулу

Штайнмаєр пояснив свою формулу
Президент ФРГ відкинув звинувачення щодо формули. Фото: dsnews.ua

Президент Федеративної Республіки Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відкинув критику своєї "формули" з врегулювання ситуації на Донбасі.

Він запропонував її ще на посаді міністра закордонних справ Німеччини, повідомляє агентство dpa.

"Формула не містить нічого іншого, крім спробу перетворити великі кроки, які обидві сторони конфлікту не були готові робити, на серію маленьких", - сказав Штайнмаєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моя червона лінія — кров побратима в окопі, який завтра можуть змусити звільнити". Репортаж із багатотисячного віче

За його словами, дії та їх послідовність необхідно обговорювати. Штайнмаєр зазначив, що 3 роки тому переговори у "нормандському форматі" в Парижі не просувалися. Незважаючи на розуміння реалізації угод в рамках Мінських домовленостей. Для обох сторін це були занадто серйозні дії.

Він також спростував заяви про те, що зміст його "формули" сильно підкоригувала Росія. Він здивувався полемікою навколо його пропозиції в Україні. Зазначив, що раніше в переговорах щодо формули раніше брав участь п'ятий президент країни Петро Порошенко.

1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах в Мінську відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, яке погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".

Узгодження тексту "формули Штайнмаєра" збурило українців, того ж дня увечері відбувся пікет біля Офісу президента. 3 жовтня у відеозверненні Зеленський заявив, що "формула" має бути імплементована у новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Його Верховна Рада розроблятиме у тісній співпраці і за публічного обговорення із суспільством, і в ньому не буде пересічена жодна "червона лінія".

Президент пояснив, що вона не припускає визнання Україною анексії Криму та проведення місцевих виборів на Донбасі "під дулами кулеметів". З його слів, місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

А питання виведення російських військових з окупованих районів Донбасу має обговорюватися у "нормандському форматі".

Зараз ви читаєте новину «Штайнмаєр пояснив свою формулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути