Ексклюзиви
субота, 31 липня 2021 15:08

США закликали владу України притягти до відповідальності вбивць Гандзюк

США закликали владу України притягти до відповідальності вбивць Гандзюк
31 липня - третя річниця нападу на активістку Катерину Гандзюк. Фото: ua.news

США закликають українську владу встановити справедливість і притягнути до відповідальності вбивць херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться у зверненні посольства США в Україні в Twitter.

Американські дипломати зазначають, що Гандзюк боролася з корупцією і віддала своє життя за демократичну та процвітаючу Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Гандзюк мали "прибрати" двох свідків: відомі прізвища

"Сьогодні ми відзначаємо третю річницю нападу на Катерину Гандзюк, громадську активістку, яка боролася з корупцією і яка віддала своє життя за демократичну і процвітаючу Україну. Ми продовжуємо підтримувати український народ у його вимозі справедливості для Гандзюк", - йдеться в повідомленні.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медзаклад Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Владислав Мангер, помічник колишнього народного депутата Ігор Павловський, екс-учасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко) - звинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Суд визнав винними та засудив до позбавлення волі п'ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк.

Приморський районний суд Одеси виніс вирок Павловському, призначивши йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з випробувальним терміном - один рік.

Зараз ви читаєте новину «США закликали владу України притягти до відповідальності вбивць Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути