четвер, 09 грудня 2021 17:26

США запровадили санкції проти ексзаступника Адміністрації Януковича Портнова

США запровадили санкції проти ексзаступника Адміністрації Януковича Портнова
Портнов працював в Адміністрації Януковича у 2010-14 роках. Фото: Укрінформ

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти колишнього заступника голови Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова, повідомляє Gazeta.ua.

Санкції наклало міністерство фінансів США. Ідеться про Портнова і його фонд.

Колишній посадовець часів режиму Януковича перебуває у списку на сторінці офісу контролю за іноземними активами (OFAC) американського міфіну.

Санкції на підставі Глобального акту Магнітського передбачають заборону на в'їзд у США, блокування фінансових активів в американських банках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єрмак, Смирнов і Татаров убивають судову реформу" - Жернаков

До цього США закликали Україну обрати керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до кінця року й анонсували санкції проти корупціонерів, нагадує голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Пояснюю, чому це все про одне й те ж. Банкова планує зірвати конкурс на керівника САП рішенням ОАСК під керівництвом Павла Вовка - руками Портнова в судовій системі.

Після чого це рішення ОАСК піде в Шостий апеляційний суд Києва, який у вересні очолила людина Портнова/Татарова - Олена Кузьмишина.

Сподіваюся, Офіс Зеленського зрозумів сигнал. Раптом ні - раджу просто зараз думати, що вони робитимуть, коли США накладе санкції на чинного заступника голови ОП Зеленського - Татарова", - коментує Шабунін.

Андрій Портнов працював в Адміністрації президента Януковича у 2010-2014 роках. Відповідав у ній за юридичний супровід. Після Революції гідності виїхав в Австрію. Повернувся в Україну 19 травня 2019 року.

За три дні до приїзду Портнова в Україну повернувся олігарх Ігор Коломойський. Проти якого США запровадили санкції в березні цього року.

Чинний заступник керівника Офіса президента Олег Татаров, якого підозрюють у причетності до давання хабаря, був адвокатом Портнова.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили санкції проти ексзаступника Адміністрації Януковича Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути