четвер, 10 вересня 2020 23:01

США ввели санкції проти Деркача, який публікував "плівки Порошенка-Байдена"

США ввели санкції проти Деркача, який публікував "плівки Порошенка-Байдена"
США ввели санкції проти Деркача за втручання у вибори. Фото: Facebook / Andrei Derkach

Сполучені Штати Америки ввели персональні санкції проти народного депутата Андрія Деркача за втручання у виборчий процес.

Водночас, дані про Деркача внесли до бази Управління з контролю за іноземними активами США. Про це повідомляє міністерство фінансів США.

"Деркач, депутат українського парламенту, понад десять років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами. Деркач прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином причетний до іноземного втручання в спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, з кінця 2019 року до середини 2020 року Деркач вів приховану кампанію впливу, спрямовану на культивування хибних і необґрунтованих оповідань про посадових осіб США на майбутніх президентських виборах 2020 року, стимулюючи розслідування корупції як в Україні, так і в Сполучених Штатах, які повинні завершитися до дня виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Плівки Деркача": контррозвідка пояснила, як вплинула Росія на вибори в США

"У період з травня по липень 2020 року Деркач випустив відредаговані аудіозаписи і іншу непідтверджену інформацію з наміром дискредитувати офіційних осіб США і висунув необґрунтовані звинувачення проти американських і міжнародних політичних діячів", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що США також запровадили персональні санкції проти трьох громадян Росії.

Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо плівок, які оприлюднив народний депутат Андрій Деркач, у парламенті створюється Тимчасова слідча комісія з розслідування цього факту.

Зараз ви читаєте новину «США ввели санкції проти Деркача, який публікував "плівки Порошенка-Байдена"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути