середа, 16 листопада 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

США вдарили по економіці Ірану

США вдарили по економіці Ірану
США запровадили санкції проти виробників і постачальників іранських безпілотників у РФ. Фото: eastnews.ua

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило санкції проти компаній, пов'язаних із виробництвом та постачанням дронів-камікадзе з Ірану до Російської Федерації.

Також санкції застосували проти причетних до купівлі та застосування безпілотників бойовиків приватної військової компанії "Вагнер", повідомила 16 листопада посол України в США Оксана Маркарова у Facebook.

"Сьогодні OFAC мінфіну США запровадило санкції проти: виробників дронів в Ірані – Shahed Aviation Industries Research Center; компаній, які пересилали дрони в Росію, – Success Aviation Services FZC та Jet Global DMCC; злочинців з ПВК "Вагнер", які причетні до купівлі та застосування дронів проти України", – написала вона.

Обмеження розповсюджуються на усі міжнародні компанії, причетні до передачі дронів РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запроваджують санкції проти компаній, що допомагають РФ купувати зброю

Важливо, що нові санкції стосуються всього ланцюжка: від розробки та виробництва до закупівлі і використання іранських дронів.

"І ще додатково і дуже важливо, що мінфін і мінторг США видали роз'яснювальне попередження для компаній не займатися такого типу протиправною діяльністю", – зазначила Маркарова, подякувавши партнерам за послідовність у скороченні потенціалу путінської військової машини.

У вересні США запровадили санкції проти14 юридичних осіб з російського військово-промислового комплексу.

Також проти 278 членів російського парламенту.

Серед них – родичі міністра оборони РФ Сергія Шойгу, дружина й син заступника секретаря Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, мера Москви Сергія Собяніна, глава Центробанку Ельвіра Набіулліна та її заступники, депутатка РФ Валентина Терешкова.

РФ може зіткнутися з більш тривалою і глибокою рецесією у міру посилення впливу санкцій Сполучених Штатів Америки та Європи. Найбільший удар припаде по галузях, на які роками спиралася російська економіка.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили по економіці Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути