Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 08:13

США збільшать допомогу Україні

США збільшать допомогу Україні
$200 млн США виділяють на військово-технічну допомогу Україні. Фото: Еспресо.TV

У консолідованому законі про бюджетні асигнування США на 2018 рік збільшили видатки на підтримку України на $60 млн. Загальний обсяг допомоги Україні становитиме $620,7 млн.

Про це інформує посольство України у США.

"Згідно із законопроектом, Пентагону виділяється $200 млн для надання військово-технічної допомоги Україні, що на $50 млн більше за асигнування 2017 року. Ці кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави.

Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі $420,7 млн, що на $10 млн перевищує відповідні видатки минулого року. Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою "Міжнародне військове фінансування", - ідеться в повідомленні.

Законопроект представили у Конгресі США. Для набуття чинності його мають схвалити Сенат і Палата представників, президент - підписати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повезе танк "Оплот" у США

У консолідованому законі про бюджетні асигнування США на 2017 фінансовий рік для України передбачили $560,465 млн.

Зараз ви читаєте новину «США збільшать допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути