Ексклюзиви
неділя, 08 травня 2022 19:39

США та країни G7 запровадили нові потужні санкції проти РФ

США та країни G7 запровадили нові потужні санкції проти РФ
Лідери країн домовилися про поступове зниження залежності від російських енергоносіїв. Фото: Мінфін

На саміт "Великої сімки" сьогодні, 8 травня, запросили президента Володимира Зеленського. США та інші країни G7 запровадили нові потужні санкції проти Російської Федерації.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

Лідери країн домовилися про поступове зниження залежності від російських енергоносіїв. Передусім провідні економіки планети планують відмовитися від нафти з Росії.

Також планують заборонити експорт до РФ ядерного палива та дейтерію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольства США та Канади повернулися до Києва

США заборонять експортувати до Росії промислове обладнання, що може застосовуватися у військових цілях, а також заборонять своїм громадянам надавати будь-які послуги будь-кому в РФ.

Під санкції потрапила російська компанія LLC "Промтехнологія", що займається виробництвом стрілецької зброї для ЗС РФ. Підсанкційні тепер також сім судноплавних компаній, що сумарно володіють 69 кораблями, та одна морська буксирувальна компанія.

Також США запровадили заборону на пропагандистські ЗМІ Кремля: "Перший канал", "Росія-1", "НТВ".

Санкції зачеплять вісьмох керівників Сбербанку, 27 менеджерів Газпромбанку, а також керівників Московського індустріального банку.

"Путіну не вдалося досягти мети своєї війни - встановити панування над Україною, але йому вдалося зробити Росію глобальною парією. Сьогодні США, ЄС та G7 зобов'язалися спільно збільшити її витрати", - йдеться в окремій заяві на сайті Білого дому.

"Велика сімка" сподівається, що до її ініціатив приєднаються й інші демократичні країни.

"G7 та Україна єдині в цей непростий час і у своєму прагненні забезпечити Україні демократичне, процвітаюче майбутнє. Ми залишаємося єдиними в нашій рішучості не допустити, щоб президент Путін переміг у війні проти України", - сказано в заяві.

Голова Офіса президента Андрій Єрмак анонсував, що президента Володимира Зеленського запросили на саміт "Великої сімки". Він розповів, що за результатами зустрічі буде прийнято дуже потужний спільний стейтмент, який міститиме не лише загальні фрази щодо підтримки права України на самозахист, а й анонс цілком конкретних дій.

Зараз ви читаєте новину «США та країни G7 запровадили нові потужні санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути