Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2022 21:46

Спецтема: Війна Росії проти України

США розвіяли чергову брехню Росії

США розвіяли чергову брехню Росії
На США, а також десятки їхніх партнерів, покладено обов'язок допомагати Україні захищатися, сказав Нед Прайс. Фото: East News

Країна-агресорка Російська Федерація не воює ні зі Сполученими Штатами Америки, ні з НАТО, а проводить нічим не спровоковане, незаконне вторгнення в Україну.

На США, а також десятки їхніх партнерів, покладено обов'язок допомагати Україні захищатися. Про це сказав речник Державного департаменту США Нед Прайс в інтерв'ю Meduza.

"Що б там не говорили у Москві, а ми від них чули багато неправди останнім часом, це ніяка не "проксі-війна". Росія не воює ні зі США, ні з НАТО. Росія проводить нічим не спровоковане, незаконне вторгнення в Україну ‒ суверенну сусідню країну. Україна не зробила абсолютно нічого, щоб заслужити таку агресію проти себе", ‒ сказав Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США прокоментували цінову стелю на російську нафту

Україні для протистояння російській агресії передали оборонного озброєння на понад $20 млрд, сказав речник Держдепу США.

Українці чудово продемонстрували не лише свою рішучість, а й ефективність стратегії. Вони не лише успішно відбивають російські атаки, а й проводять контрнаступи і звільняють територію від російських окупантів, зазначив Прайс.

США підтримують не лише саму Україну, а й принцип: жодна країна не має права довільно перекроювати карти і кордони за власним бажанням, сказав.

США чітко заявляють: жодних переговорів із Росією щодо України без участі України бути не може, заявив Прайс.

"Це прерогатива виключно влади України та українського народу.. Ми віримо у важливість підтримки діалогу, але насамперед продовжуємо підтримувати Україну і допомагати їй відбивати російську агресію. І ми робитимемо це стільки, скільки потрібно", ‒ сказав.

Минулого тижня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $275 млн. Передадуть додаткові боєприпаси для HIMARS, 155 мм артилерійські снаряди.

У листопаді США оголосили про військову допомогу на $400 млн. Підтримка передбачає, зокрема, танки.

Лідери країн "Великої сімки" – США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії і Канади – заявили, що підтримуватимуть Україну.

Зараз ви читаєте новину «США розвіяли чергову брехню Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути