понеділок, 30 жовтня 2017 15:03

США поставили на паузу озброєння України - Washington Post

США поставили на паузу озброєння України - Washington Post
Фото: REUTERS

Політика адміністрації Дональда Трампа посилює сумніви щодо готовності президента США виступити проти свого російського колеги Володимира Путіна та надати Україні летальне озброєння.

Про це написав політичний оглядач Washington Post Джош Рогін.

За його словами, адміністрація Трампа повернулася до політики Барака Обами.

"Після кількох місяців внутрішніх дебатів адміністрація Трампа зупинилася на питанні про те, чи забезпечити Україну оборонною зброєю, яку вона давно просила. Результатом де-факто стало продовження політики адміністрації Обами щодо відмови Києву у тому, чого він потребує, щоб відбити російську агресію... Очікуване рішення Трампа матиме наслідки далеко за межами Донбасу", - зазначив автор.

Він наголосив, що Путін зміцнює свої війська і веде пропагандистську діяльність як в Україні, так і за її межами. При цьому в адміністрації Трампа віддають перевагу відновленню Мінського процесу, пункти якого Путін не виконує.

"Зараз Трамп має вирішити, чи допомагатиме він Україні відбити російську агресію або ж дозволить Путіну створити черговий заморожений конфлікт, доки США стоятимуть осторонь", - підсумував оглядач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії відреагували на пропозицію Волкера щодо миротворців на Донбасі

Спецпредставник держдепу США щодо України Курт Волкер заявив, що у США активно розглядають питання постачання Україні летальної зброї.

Зараз ви читаєте новину «США поставили на паузу озброєння України - Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути