середа, 07 червня 2006 19:38

США підтвердили, що на кораблі в Криму є зброя

 

Посольство США підтверджує наявність зброї для проведення навчань на американському кораблі, який прибув у Феодосію (Крим).

Відповідно до повідомлення посольства, корабель "Advantage" доставив матеріали, які будуть використовуватися в навчаннях "Сі Бриз", зокрема стрілецьку зброю, легке озброєння, включаючи міномети, димові шашки, освітлювальні ракети, переносні ракетні комплекси, 50-мм кулемети, вибухові пристрої, які використовуються при підготовці флотських аквалангістів, а також патрони до зброї.

Таке озброєння використовують під час навчань сили країн-учасниць.

– Зброя буде суворо контролюватися й використовуватися тільки у зв"язку з погодженими спільними навчаннями й при дотриманні безпеки, - запевнили у повідомленні.

Посольство США підкреслює, що жодні військові кораблі не будуть заходити в порт Феодосії протягом навчань.

Раніше Міністерство оборони України допускало можливість перенесення в часі багатонаціональних військових навчань у Криму при відсутності санкції Верховної Ради.

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Криму 5 червня порушило кримінальну справу за фактом групового порушення громадського порядку учасниками акцій протесту проти розвантаження в торговельному порту Феодосії (Крим) американського вантажного судна.

29 травня у Феодосії представники партій і громадських організацій заблокували розвантаження в торговельному порту американського вантажного судна, яке, на їхню думку, було прикриттям для можливого висадження американських військових на ракетний полігон за 25 км від Феодосії для подальшої їхньої участі в навчаннях "Сі Бриз-2006".

Після цього в Криму розгорілася криза через те, що частина населення й місцева влада виступають проти наміру провести ці навчання, повідомляютьУкраїнські новини.

 
Зараз ви читаєте новину «США підтвердили, що на кораблі в Криму є зброя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути