четвер, 28 вересня 2017 17:29

США переконують Порошенка у реформах і хочуть бачити корупціонерів за ґратами

США переконують Порошенка у реформах і хочуть бачити корупціонерів за ґратами
США продовжує діалог з Адміністрацією президента Петра Порошенка щодо реформ. Фото: Reuters

США продовжують діалог з Адміністрацією президента Петра Порошенка та урядом з приводу реформ. Також Україні потрібен окремий Антикорупційний суд.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю журналу "Новое время".

"Ми робимо те, чого від нас, напевно, і очікують - переконуємо і далі просувати реформи. Звичайно, Україна сама повинна вирішувати ці питання, але ми обмінюємося думками про те, як рухатися вперед", - сказала вона.

"Треба рухатися настільки швидко, наскільки це можливо. На відміну від мене, ви перебували в країні в 2014-му, в 2015 році і бачили, що найочевидніші реформи були проведені ще тоді - наприклад, реформа банківського сектора. Дуже складна реформа. Потім послідувала націоналізація Приватбанку, тепер треба розібратися з його заставами. Йти вперед нелегко, але йти треба", - продовжила Йованович.

Посол прокоментувала порядок денний Верховної Ради на осінь.

"Хочу віддати належне президенту, прем'єру і депутатам. Для багатьох їхніх колег в світі провести хоча б одну таку реформу за одну сесію було б складним завданням", - сказала вона.

Україні потрібен окремий Антикорупційний суд, заявила Йованович.

"Наша позиція ясна: згідно з українським законодавством, в Україні повинен бути створений Антикорупційний суд. Вже є Національне антикорупційне бюро (НАБУ) - це незалежна розслідувальна структура, яка працює дуже ефективно. Створена Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) - незалежна прокуратура для корупційних справ. І тепер важливо отримати додатково до цього адекватну судову систему, яка садила б за ґрати корупціонерів, провина яких доведена НАБУ і САП", - сказала посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майдан не можна зрадити бізнесом" - американський істеблішмент про корупцію в Україні

Президент Петро Порошенко заявив, що Антикорупційну палату у Верховному суді можуть створити у жовтні. Чекати на створення самого Антикорупційного суду немає часу.

Зараз ви читаєте новину «США переконують Порошенка у реформах і хочуть бачити корупціонерів за ґратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути