Ексклюзиви
вівторок, 08 червня 2021 21:42

США очікують від України реальної боротьби з корупцією - Блінкен

США очікують від України реальної боротьби з корупцією - Блінкен
Блінкен заявив, що перед зустріччю з Байденом Зеленський повинен показати результати реформ. Фото: Reuters

США хотіли б побачити реальні результати реформ в Україні перед тим, як президенти Джо Байден і Володимир Зеленський зможуть зустрітися в Білому домі.

"Існує цілий перелік сфер, в яких для України важливо домогтися прогресу. Зокрема, в тому, щоб мати незалежну судову систему - функціональну і таку, яка ретельно вибирається і має незалежний нагляд. Корпоративне управління, перш за все на державних підприємствах, яке буде прозорим . А також справжню імплементацію, зокрема, антикорупційних законів", - заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час слухань у Комітеті з питань асигнувань Сенату США, передає "Укрінформ".

Він заявив, що агресія корупційних сил усередині України є таким же викликом для Києва, як і зовнішня агресія Росії. Корупція заважає розвитку демократії.

Блінкен додав, що навіть якщо в Україні приймуть хороше законодавство для боротьби з корупцією, його потрібно ще практично втілювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський готовий зустрітися з Байденом найближчим часом

"Ми повинні побачити, як люди, причетні до корупційних дій, дійсно притягуються до відповідальності, що направить потужний сигнал про те, що це не тільки слова на папері", - підкреслив державний секретар.

У Німеччині обговорюють, яким чином можна буде відшкодувати Україні фінансові втрати, яких вона зазнає внаслідок запуску російського газогону "Північний потік-2".

Такий крок Німеччини став однією з причин винятку, який США надали з санкційного режиму зареєстрованій у Німеччині компанії, яка на 100% належить російському "Газпромові" і будує газопровід, і її керівникові, повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «США очікують від України реальної боротьби з корупцією - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути