понеділок, 24 січня 2022 02:45

США зобов'язали родини своїх дипломатів покинути Україну

США зобов'язали родини своїх дипломатів покинути Україну
США акцентують, що виїзд держслужбовців США з України не є евакуацією. Фото: "РБК-Україна"

Державний департамент США санкціонував від'їзд штатних працівників США й зобов'язав виїхати з посольства в Києві членів їхніх сімей.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

Згідно з повідомленням, це рішення пов'язано з військовою напругою навколо України.

"Є повідомлення, що Росія планує значні військові дії проти України. Умови безпеки, особливо вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму й на Сході України, які контролює Росія, є непередбачуваними й можуть погіршуватися без особливого попередження", - ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відповіли, чому не вводитимуть санкцій проти Росії

Водночас від'їзд працівників посольства є добровільним, вони можуть залишитися в Україні. Також США рекомендують покинути Україну й іншим своїм громадянам.

"Громадянам США в Україні варто розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт", - ідеться в повідомленні.

Представники Держдепартаменту підкреслили, що посольство в Києві залишиться відкритим і що це оголошення не є евакуацією. За їхніми словами, цей крок розглядали певний час. І це не означає послаблення підтримки України з боку США.

Також Держдеп оновив четвертий рівень небезпеки щодо подорожей в Україну. Ця рекомендація вже була на четвертому рівні небезпеки через COVID-19.

22 січня США проінформували Україну про те, що, імовірно, почнуть евакуацію сімей дипломатів із посольства в Києві. Посольство США в Києві запросило в Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних працівників та їхніх сімей. Тоді представник Держдепу повідомив, що США здійснюють ретельне планування на випадок екстреної ситуації. Воно відбувається завжди в разі, якщо безпекова ситуація погіршиться.

Зараз ви читаєте новину «США зобов'язали родини своїх дипломатів покинути Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути