четвер, 14 грудня 2017 05:04

США звинуватили Росію в обстрілі Донбасу

США звинуватили Росію в обстрілі Донбасу
США закликали Росію вивести війська з Донбасу. Фото: РБК

США звинуватили РФ у артилерійських і ракетних обстрілів в Донбасі і закликали Москву вжити заходів щодо врегулювання гуманітарної кризи.

"Ситуація в Україні, на жаль, не поліпшується. США як і раніше глибоко стурбовані ескалацією насильства і погіршення гуманітарної ситуації в східній частині України", - заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт, повідомляє Дзеркало тижня.

Вона підкреслила, що США "знову закликають Росію припинити артилерійські і ракетні обстріли українських мирних районів і дотримуватися режиму припинення вогню".

Нойерт звинуватила проросійських бойовиків в обстрілі в листопаді водоочисної станції під Донецьком і заявила, що станція "як і раніше знаходиться під загрозою".

"Водоочисна станція і енергопідстанції надають питну воду, електрику, а також центральне опалення приблизно 345 тисячам осіб. Неможливо собі уявити, що будь-хто загрожує постачанню води і центрального опалення в розпал зими. Підтримувані Росією сили повинні негайно піти зі своїх нових позицій навколо водоочисної станції ", - зазначила представник Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Європи закликала Росію припинити війну на Донбасі

За її словами, "гуманітарна ситуація на сході України зараз гірше, ніж протягом останніх трьох років".

"Ми закликаємо Росію зробити негайні кроки по врегулюванню гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил і згоди на надійну миротворчу місію ООН", - сказала Нойерт.

З початку війни в Донбасі в 2014 році загинули більше 2,5 тис. цивільних, ще 9 тис. отримали поранення, йдеться в звіті "Огляд гуманітарних потреб 2018" за листопад 2017 року.

Уздовж лінії розмежування сторін щодня реєструється в середньому 40 озброєних зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили Росію в обстрілі Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути