Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2014 22:51

США стурбовані повідомленнями з Криму - Білий дім

США стурбовані повідомленнями з Криму - Білий дім
Фото: echo.msk.ru

США стурбовані повідомленнями про події в Криму. Про це заявив офіційний представник Білого дому Джей Карні.

"Ми стежимо за тим, що робить чи ні Росія щось таке, що може привести до перетину "червоної межі". Повідомлення з Криму викликають глибоку стурбованість Сполучених Штатів", - сказав він.

За словами Карні, "ці повідомлення не відповідають тому, що Росія раніше запевняла США у своїй підтримці територіальної цілісності України". "Ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання і поважати територіальну цілісність України, - сказав він. - На переговорах з російською стороною США чітко висловили свої погляди про те, що територіальна цілісність повинна бути дотримана".

Представник Білого дому також закликав "всі сторони уникати кроків, які можуть призвести у цей важкий час до помилок". У той же час, Карні визнав, що з Криму "надходить суперечлива інформація", що вимагає підтвердження.

Нагадаємо, сьогодні Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту, в якій виражений протест у зв'язку з порушенням повітряного простору України та недотриманням угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року.

МЗС України підтвердив свої вимоги щодо невідкладного повернення військовослужбовців, бойової та військової техніки Чорноморського флоту Російської Федерації до місць їх дислокації.

Зараз ви читаєте новину «США стурбовані повідомленнями з Криму - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути