Ексклюзиви
неділя, 04 грудня 2022 03:56

США намагатимуться зірвати постачання зброї для Росії з Ірану – Bloomberg

США намагатимуться зірвати постачання зброї для Росії з Ірану – Bloomberg
Ядерна угода поки заморожена. Основне завдання США - зірвати постачання зброї Ірану для РФ. Фото: Getty Images

Сполучені Штати прийняли рішення змінити політику щодо Ірану. Тепер Вашингтон зосередиться на тому, щоб будь-якими шляхами зірвати постачання озброєння з Ірану в Росію - щоб країна-агресор не могла застосувати це озброєння у війні проти України.

Відновлення роботи ядерної угоди не планується через позицію Тегерана, розповів спеціальний представник США з питань Ірану Роберт Маллі, повідомляє видання Bloomberg.

"Прямо зараз ми можемо змінити ситуацію, намагаючись стримати та зірвати постачання зброї Росії та намагаючись підтримати фундаментальні прагнення іранського народу" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран звернувся до Росії за допомогою - ЗМІ

За даними видання, Іран активно нарощує діяльність зі збагачення урану, перешкоджаючи міжнародному моніторингу, про що повідомило МАГАТЕ в листопаді. Також Іран вимагає від МАГАТЕ негайного припинення розслідування щодо іранської ядерної програми, проте вимогу Тегерана виконувати ніхто не збирається. За фактом, з кінця серпня переговори заморожені, хоча офіційно від них не відмовлялася жодна сторона.

Тому зараз для США першорядним завданням є зрив будь-яких потенційних постачань Іраном зброї для Росії. Тому що якщо Іран спробує відправити до Росії балістичні ракети або допомогти у створенні збройових потужностей, для США це буде сигнал, що Тегеран "перейшов ще одну межу".

Російська Федерація може консультувати Іран щодо придушення протестів в країні, в тому числі присвячених 40 дням зі смерті 22-річної Махси Аміні. Сполучені Штати Америки бачать усі ознаки цього.

Іран, своєю чергою, вже передав Росії не менше кількох сотень бойових безпілотників, що застосовуються у війні проти України.

Зараз Кремль шукає можливість придбати нові бойові системи для війни. Про це заявив речник міністерства оборони Сполучених Штатів Америки генерал Патрік Райдер на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «США намагатимуться зірвати постачання зброї для Росії з Ірану – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути