Ексклюзиви
середа, 10 травня 2017 10:43

США можуть отримати нову роль у вирішенні війни на Донбасі

США можуть отримати нову роль у вирішенні війни на Донбасі
США будуть тиснути на Росію - Клімкін. Фото: Reuters

США можуть долучитися до нормандського формату переговорів щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава МЗС зауважив: США, ймовірно, приєднаються до України, Німеччини і Франції в переговорах з Росією, але наголосив, що важливим є не формат переговорів, а їхня ефективність.

Клімкін залишатиметься у Вашингтоні до вечора середи, коли у американського держсекретаря Рекса Тіллерсона відбудеться зустріч з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим щодо України і Сирії.

Українську сторону на переговори не запрошували, але Клімкін зазначив, що Тіллерсон буде адвокатом України в переговорах із Росією. За його словами, Тіллерсон добре поінформований про агресію Москви, з ним також обговорювали різні варіанти вирішення ситуації.

"Він зараз розуміє не просто загальну логіку нашої спільної позиції, а й усвідомлює деталі. Зараз справа за тим, щоб він тиснув на Лаврова. Я дуже сподіваюся, що це йому вдасться... Ми дуже детально поговорили по телефону, можливо, варто зустрітися за результатами останніх контактів із російською стороною", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики випустили залп із "Градів"

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «США можуть отримати нову роль у вирішенні війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути