понеділок, 27 травня 2024 04:55

США готуються до війни з Китаєм за Тайвань - WSJ

США готуються до війни з Китаєм за Тайвань - WSJ
США готуються до війни з Китаєм. Фото: Радіо Свобода

Морські піхотинці Сполучених Штатів і Філіппін провели військові навчання на невеликих островах недалеко від Тайваню.

Вони відпрацьовували висадку з вертольотів, штурм і обстеження місцевості, яка гіпотетично буде використовуватися в разі виникнення конфлікту, повідомляє Wall Street Journal.

Завданням морських піхотинців США, якщо почнеться війна за Тайвань, стане уповільнення китайського вторгнення, щоб дати можливість іншим збройним силам США підготуватися та прийти на допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Тайваню запропонував Пекіну переговори

"Розгортання невеликої прихованої групи морської піхоти на фронті послужить тактичною основою в разі війни", - розповів WSJ Бенджамін Дженсен, старший науковий співробітник Вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Навчання проводить 3-го прибережний полк морської піхоти США. Він був сформований лише два роки тому для реформування військової присутності Америки в регіоні і вже тренувався на Гаваях і в Каліфорнії, пишуть журналісти.

"Минулого року американські війська отримали доступ до кількох філіппінських військових баз, а навчання проводилися на північ від них, на низці островів приблизно за годину їзди від Тайваню", - вказує видання.

У п'ятницю, 24 травня, 46 китайських військових літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка раніше слугувала неофіційним бар'єром між двома сторонами, повідомили в міністерстві оборони Тайваню.

Окрім того винищувачі Су-30 і ядерні бомбардувальники H-6 пролетіли над регіоном, а також над протокою Баші, яка відокремлює Тайвань від Філіппін. Китай протягом останніх чотирьох років регулярно проводить військові навчання навколо Тайваню.

Зараз ви читаєте новину «США готуються до війни з Китаєм за Тайвань - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути