Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 09:27

США готові вкласти в Україну півмільярда доларів

Американські інвестиції в півмільярда доларів уже готові прийти до України. Про це заявив Посол Сполучених Штатів Америки Вільям Тейлор.

Дипломат зазначив, що цьому сприятиме залучення кредиту від МВФ і підписання Меморандуму про взаєморозуміння між урядами двох країн, що регулює спірні питання під час діяльності Корпорації закордонних приватних інвестицій США. Вона припинила свою роботу в Україні 10 років тому.

"Справжня угода разом з кредитом від МВФ - це хороший сигнал американським інвесторам. Це сигнал, що в Україні здатні поліпшити інвестиційний і економічний клімат", - зазначив посол. За його словами, $500 млн будуть вкладені в будівництво лікарень, транспорт, авіацію й інші проекти.

Нагадаємо, раніше міністр економіки України Богдан Данилишин і Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор підписали Меморандум про взаєморозуміння між урядом України і урядом США, який створює підстави для повернення до України державної корпорації США щодо гарантування приватних інвестицій за кордоном.

За матеріалами "5 канал", "ЛІГА"
Зараз ви читаєте новину «США готові вкласти в Україну півмільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути