пʼятниця, 03 грудня 2021 11:25

США фіксують достатньо сигналів військової активності РФ поблизу кордону України

США фіксують достатньо сигналів військової активності РФ поблизу кордону України
США бачать достатньо індикаторів російської військової активності поблизу України . Фото: Reuters

Сполучені Штати Америки відстежують достатньо індикаторів російської військової активності поблизу кордонів України. І це спричиняє "велике занепокоєння".

Про це заявив високопосадовець - американський генерал, голова об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі, передає Радіо Свобода.

Його коментар прозвучав одразу після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, якщо Росія далі перебуватиме в конфронтації щодо України, то США "дасть рішучу відповідь, яка міститиме низку високоефективних економічних заходів, від уживання яких ми досі утримувалися". Проте які саме санкції очікують на Росію в разі вторгнення Блінкен не розповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба привести до ладу бомбосховища" - Безсмертний про можливу атаку Росії

Міллі зазначив, що крім достатньої кількості індикаторів російської військової активності поблизу кордонів України, російська риторика стає дедалі різкішою.

Він також наголосив на важливості суверенітету України для Вашингтона й для альянсу НАТО. Зокрема він послався на "важливі інтереси національної безпеки Сполучених Штатів і держав-членів НАТО", які поставлять на карту, якщо Росія розпочне військові дії проти України. Водночас він не розповів про дії Сполучених Штатів у разі російського вторгнення.

Генерал також сказав, що для будь-якої країни було б помилкою робити стратегічні висновки щодо дій США на підставі виведення з Афганістану в серпні американських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот в Україні є частиною російської тактики - Блінкен

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав нарощування російської військової потужності поблизу України "незрозумілим і невиправданим". Він закликав Росію знизити напруженість.

Зараз ви читаєте новину «США фіксують достатньо сигналів військової активності РФ поблизу кордону України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути