Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 10:26

Справа Бубенчика: Парубій нагадав Луценку, хто головний

Справа Бубенчика: Парубій нагадав Луценку, хто головний
Івана Бубенчика затримали 3 квітня. Фото: nv.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав генпрокуророві Юрію Луценку обурення з приводу затримання волонтера та учасника Революції гідності Івана Бубенчика, який мав бути амністованим.

Про це він повідомив після відкриття засідання.

"Учора після нашої вечірньої розмови про затримання Бубенчика у мене відбулася розмова з генеральним прокурором, і ми домовилися, щоб я від свого імені і від імені парламенту дав письмовий запит. Генеральний прокурор пообіцяв, що до кінця дня в ситуації розбереться і дасть відповідь з приводу тих подій, які відбулися навколо Бубенчика.

Для мене неприйнятно, коли прокурор у суді, який представляє прокуратуру, зазначає, що прийнятий українським парламентом закон про амністію є нікчемним. Прокурор має не давати політичні оцінки, а виконувати закон, прийнятий Верховною Радою. Якщо він не здатний, нехай іде в адвокати і захищає тих, кого вважає за потрібне. Має бути спеціальне розслідування та оцінка тверджень прокурора", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парасюк не виключає позбавлення депутатської недоторканності через "справу Бубенчика"

3 квітня ГПУ вручила підозру Івану Бубенчику, який розповідав, як стріляв на Майдані в правоохоронців. Його підозрюють у вбивстві двох "беркутівців".

На засіданні 3 квітня прокурор Департаменту спецрозслідування ГПУ Олексій Донський заявив, що закон про амністію учасників Революції гідності не може бути застосований до підозрюваного Бубенчика.

Зараз ви читаєте новину «Справа Бубенчика: Парубій нагадав Луценку, хто головний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути