пʼятниця, 25 жовтня 2019 09:44

Сподіваємось, що Венеційська комісія не пустить кримських окупантів у ПАРЄ - Кондратюк

Сподіваємось, що Венеційська комісія не пустить кримських окупантів у ПАРЄ - Кондратюк
Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк прокоментувала участь парламентської делегації України у Європейській конференції країн - членів Ради Європи

Тема українського Криму, зокрема порушення Російською Федерацією прав людини на анексованій нею території України була однією з головних під час участі парламентської делегації України на чолі з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим у Європейській конференції країн - членів Ради Європи.

Коментуючи численні зустрічі на полях цього парламентського саміту, заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, зокрема, зазначила, що українська сторона постійно і послідовно звертає увагу європейських партнерів на систематичне порушення Російською Федерацією в Криму прав кримських татар.

За її словами, Рада Європи і ПАРЄ мають повернути собі вплив на національні парламенти, які не дотримуються високих стандартів цих інституцій, зокрема на Російську Федерацію. Рада Європи, підкреслила Кондратюк, має здійснювати прискіпливий моніторинг та жорстко реагувати на порушення прав та свобод людини, демократії, нівелювання принципів верховенства права і у самій Росії.

На переконання віце-спікерки, санкційна політика щодо Російської Федерації має бути жорсткою і незмінною, аж до повного відновлення територіальної цілісності України та дотримання нею високих стандартів Ради Європи.

Під час зустрічі з президентом Венеційської Комісії Джанні Букіккіо, О.Кондратюк, зокрема, нагадала: визнаючи авторитет і неупередженість Венеційської Комісії, Україна очікує на ъї професійний і справедливий висновок щодо того, що країну-агресора в Парламентській Асамблеї Ради Європи не можуть представляти псевдо-депутати від Російської Федерації з Криму - з нашого українського Криму.

Зараз ви читаєте новину «Сподіваємось, що Венеційська комісія не пустить кримських окупантів у ПАРЄ - Кондратюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути