субота, 25 липня 2009 19:01

Спікеру ВР Криму важко уявити Севастополь без ЧФ Росії

Спікеру ВР Криму важко уявити Севастополь без ЧФ Росії
Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко переконаний, що Чорноморський флот Росії ще довго буде гарантом стабільності та спокою в регіоні.

Про це спікер кримського парламенту заявив у Севастополі, виступаючи на урочистих зборах на честь майбутнього святкування Дня Військово-Морського флоту Росії (відзначається в останню неділю липня).

"Чорноморський флот РФ постійно вдосконалює свою бойову майстерність і рівень підготовки кадрів, здійснює тісну взаємодію і співпрацю з Військово-Морськими силами України на користь забезпечення безпеки братських держав. Деколи непросто складаються відносини між Україною і Росією в питаннях дислокації Чорноморського флоту, але я переконаний, що Чорноморський флот був, є і ще довго буде гарантом стабільності та спокою в регіоні", - сказав Гриценко.

На його думку, Севастополь важко уявити без перебування на його території Чорноморського флоту РФ.

Гриценко вважає, що "перебування Чорноморського флоту в Севастополі не має бути предметом політичних спекуляцій і приводом для всілякого роду необдуманих дій". За його словами, "штучно створювані в цій сфері конфлікти лише ускладнюють міждержавні відносини і викликають у людей справедливе незадоволення". Тому, наголосив голова ВР АРК, "висока політична відповідальність, мудрість, зваженість і далекоглядність мають бути визначальними при ухваленні рішень з цих важливих для обох країн питань".

На думку Гриценка, між ВМС України і ЧФ РФ повинні зберігатися і підтримуватися "взаємокорисні, професійно виставлені відносини", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Спікеру ВР Криму важко уявити Севастополь без ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути