четвер, 15 листопада 2012 22:53

Спікером має бути компромісна фігура, яка б могла вести діалог із будь-якою партією - Копатько

Спікером має бути компромісна фігура, яка б могла вести діалог із будь-якою партією - Копатько
За словами Копатька, завдання парламентарів полягатиме в тому, щоб якомога краще проявити себе в роботі. Фото: polittech.org

Спікером має бути компромісна фігура, яка б могла вести діалог із будь-якою партією - Копатько

Політолог і соціолог, засновник компанії "Research & Branding Group" Євген Копатько в ефірі радіо "Ера-ФМ" назвав ті риси й навички, якими має володіти майбутній голова новообраної Верховної Ради України.

"Спікером має бути в першу чергу досвідчена людина, й, можливо, компромісна фігура, - говорить він. - Адже йому доведеться домовлятися на узгоджувальних радах, тобто вирішувати дуже багато питань. Тому ця людина має налаштовуватися вести діалог із будь-якою політичною силою".

На думку політолога, ті, хто говорять, що ця посада не є принциповою, безумовно лукавлять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі краще назначити спікером або свою людину, або комуніста, якому вона довіряє - експерт

"Адже це народний законодавець України, який має серйозний вплив на політичний процес. Так, ми повернулися до Конституції 1996 року, але тим не менш, парламент – це обличчя країни, яке виглядає по-різному, і в якому представлені різні політичні сили".

Тому, за словами Копатька, завдання парламентарів, як із права, так і зліва полягатиме в тому, щоб якомога краще проявити себе в роботі.

"Тому що довіра до парламенту відчутно підірвана. І от у цій ситуації завдання депутатів, які ввійдуть у новий склад Верховної Ради, на мою думку, докласти максимум зусиль і показати, що це дійсно дієвий орган. Оскільки люди вже втомилися від конфліктів", - зауважив соціолог.

Зараз ви читаєте новину «Спікером має бути компромісна фігура, яка б могла вести діалог із будь-якою партією - Копатько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути