Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2018 19:48

Спершу треба віддати борги Тимошенко й Азарова, а тоді вже позички Януковича

Спершу треба віддати борги Тимошенко й Азарова, а тоді вже позички Януковича
За договором із Москвою Україна повинна повернути борг Януковича. Фото: Deutsche Welle

Україна повинна розрахуватись за боргами урядів Юлії Тимошенко та Миколи Азарова, тоді зможемо повернутись до боргу екс-президента Віктора Януковича.

Про це Gazeta.ua розказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"У справі боргу Януковича мали хорошу юридичну підготовку. Подібні справи у безособових фінансових зобов'язаннях практично завжди програють. Але за правонаступництвом борг доведеться повертати. Рішення суду тільки відтермінує його.

За договором узгодження про відтермінування могло бути тільки за згоди усіх сторін. Росія згоди не давала. Так мали б крім фінансових зобов'язань Міжнародного валютного фонду борговий тягар Росії. Це був би стовідсотковий дефолт. Рішення англійського суду значить, що розв'язання боргу розглядається в тому числі і як політичне. Це не чистий борг. Його нав'язали у корупційний спосіб. Тому прийняли односторонню позицію України. Росія не погодилась, але до неї все одно застосовуватимуть ці механізми. РФ доведеться змиритись.

Маємо заплатити борги урядів Юлії Тимошенко та Миколи Азарова. Після цього почнемо повертати гроші по боргу Януковича чи добиватись відтермінування ще. Списати борг зможемо, тільки якщо в Росії почнеться революція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Борг Януковича": Росія поверне Україні $1,5 млн за суд

Суд Англії відправив на новий розгляд позов РФ до України про борг у $3 млрд, прийнявши аргументи Києва. Суд повернеться до розгляду боргової суперечки між Києвом і Москвою.

Кредит уряд Росії видав екс-президенту Віктору Януковичу під час Євромайдану. У 2015 році Кабінет міністрів ввів мораторій на виплату $3 млрд. Росія подала до суду.

Зараз ви читаєте новину «Спершу треба віддати борги Тимошенко й Азарова, а тоді вже позички Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути