пʼятниця, 25 червня 2021 00:17

Спецоперація таки була: Зеленський заявив, що говорив із Лукашенком про "вагнерівців"

Спецоперація таки була: Зеленський заявив, що говорив із Лукашенком про "вагнерівців"
Зеленський прокоментував "зрив" спецоперації із затримання "вагнерівців". Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відкинув причетність глави Офісу президента Андрія Єрмака до зриву так званої операції по захопленню "вагнерівців".

"До пана Єрмака у СБУ нуль питань. Ми з вами бачили, що сталося в Білорусі, як посадили літак, чим це закінчилося. Чим закінчуються такі випадки, до якої ізоляції країни призводять такі спецоперації. Це точно не була наша операція. Я точно розумію , що ідея такої операції - це була ідея інших країн", - сказав він в інтерв'ю Наталії Мосейчук на телеканалі 1+1.

"Слава богу, що ми проявили суб'єктність у цьому важливому питанні", - сказав він.

За словами Зеленського, останнього разу він спілкувався з Олександром Лукашенком, обговорюючи питання "вагнерівців". "Коли "вагнерівці" були на території Білорусі, я подзвонив Олександру Григоровичу, попередив його, сказав, що ми готові передати повну інформацію про цих людей", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко не збирався віддавати вагнерівців Україні - ЗМІ

За словами Зеленського, Лукашенко сказав йому, що "не підведе" і "розбереться". "Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць. Але потім сталося те, що сталося, і це була остання наша розмова", - сказав Зеленський.

29 липня білоруські правоохоронці затримали 33 "вагнерівців" у санаторії під Мінськом. 14 серпня стало відомо, що їх видали Москві.

В ЗМІ повідомлялося, що українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак, за даними ЗМІ, операція зірвалась після того, як силовики доповіли Офісу президента.

Зараз ви читаєте новину «Спецоперація таки була: Зеленський заявив, що говорив із Лукашенком про "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути