Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2013 10:50

Створення фінполіції остаточно перетворить Україну на поліцейську державу - нардеп

Створення фінполіції остаточно перетворить Україну на поліцейську державу - нардеп
Андрій Сенченко: "Як можна вести бізнес у поліцейській державі?". Фото: ukr.obozrevatel.com

Створення фінансової поліції остаточно перетворить Україну на поліцейську державу.

Таку думку Gazeta.ua висловив народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко, коментуючи нову ініціативу Кабінету міністрів щодо створення фінансової поліції з необмеженими повноваженнями.

"Якщо це дійсно так і такий законопроект розробляється, то це вже просто закінчує формування України як полійцейської держави. Як можна займатися бізнесом у поліцейській державі? Хто готовий інвестувати у поліцейську державу?", - обурився нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президента заперечують причетність до створення фінансової поліції

Він також зауважив, що подібні кроки влади невдовзі таки призведуть до політичного вибуху.

"На цьому закінчується країна, вона починає розпадатися на шматки, починаючи від економіки та соціальної сфери. А після цього вже буде політичний вибух", - переконаний Сенченко.

Коментуючи інформацію про те, що ініціатива щодо створення фінансової поліції належить першому віце-прем'єру Сергію Арбузову, нардеп зауважив, що ні від нього, ні від влади в цілому, у найближчому майбутньому чекати на щось хороше для країни не доводиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче створити й підпорядкувати собі фінансову поліцію з мегаповноваженнями - ЗМІ

"Чого ще від них чекати? Вони вже фактично розвалили економіку в країні, зганьбили її і на сході, і на заході, і перед власними громадянами. Думаю, чекати вже нічого не треба. Треба просто вже закінчувати з цією владою", - підкреслив він.

Як раніше повідомляли ЗМІ, у Кабінеті міністрів розробляють проект щодо створення нової служби - фінансової поліції. Документ обіцяє зробити це відомство окремим силовим органом зі спецстатусом і мегаповноваженнями, і підпорядкувати його безпосередньо Віктору Януковичу. Однак в Адміністрації президента вже заявляють, що не причетні до цієї пропозиції. Джерела в Кабміні сказали, що авторство належить "молодій команді", а саме першому віце-прем'єру Сергію Арбузову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" не здатні розігнати навіть 30 тисяч людей"

Співробітники служби, згідно із законопроектом, лише на підставі письмових вимог зможуть одержувати від банків і інших кредитно-фінансових установ, податкових і митних органів інформацію й документи про операції, рахунки, внески, внутрішні й зовнішні економічні угоди підприємств.

У будь-який час доби поліцейські зможуть безперешкодно входити на територію й у приміщення підприємств, вилучати документи, опечатувати каси, склади, архіви на строк не більше 24 годин, проводити експертизи сировини й продукції, контролювати виробництво, зупиняти операції з бюджетними коштами. При непокорі співробітнику служби фінансових розслідувань людина може бути затримана мінімум на добу.

Зараз ви читаєте новину «Створення фінполіції остаточно перетворить Україну на поліцейську державу - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути