понеділок, 16 серпня 2021 19:18

Радником командувача ЗСУ став генерал, якого судили за катастрофу Іл-76

Радником командувача ЗСУ став генерал, якого судили за катастрофу Іл-76
Радником головнокомандувача ЗСУ став генерал Назаров. Фото: ua.news

Новим радником головнокомандувача Збройних сил України призначили генерала Віктора Назарова.

Він відповідатиме за політичні питання. Про це інформує Воєнний кур'єр.

В 2014 році Назаров отримав посаду начальника оперативного штабу антитерористичної операції, яка проводилася на Донбасі. На цій посаді спланував близько 40 операцій, серед яких були заходи щодо деблокування угруповання ЗСУ, яка захищала Луганський аеропорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувачами у Збройних силах призначили бойових офіцерів

14 червня 2014 року на території Луганської області бойовики збили літак Іл-76 з 40 військовослужбовцями і 9 членами екіпажу. Всі, хто був у літаку, загинули.

27 березня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд у справі про збитий Іл-76 визнав винним в "недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків" генерал-майора Назарова, який відповідав за відправку літака і на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції.

Назарова засудили до 7 років ув'язнення, проте він подав апеляцію.

У листопаді 2018 року Дніпровський апеляційний суд вирішив розглянути його апеляцію спочатку, у тому числі наново провести військову експертизу, яка тривала майже рік.

У серпні 2019 року начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак підписав рапорт про звільнення із ЗСУ генерал-майора Назарова, визнаного винним у загибелі українських військових у збитому бойовиками на Донбасі літаку Іл-76. 5 серпня Назаров заявив, що подав рапорт про звільнення із ЗСУ за власним бажанням.

11 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив обвинувальний вирок першої інстанції Павлоградського міськрайонного суду без змін.

Президент Володимир Зеленський призначив командувачем Повітряних сил ЗСУ генерал-майора Миколу Олещука. Генерал-полковника Сергія Дроздова він своїм указом звільнив з посади.

Зараз ви читаєте новину «Радником командувача ЗСУ став генерал, якого судили за катастрофу Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути