субота, 06 листопада 2021 13:24

Співзасновник "Партії регіонів" помер від ускладнень коронавірусу

Співзасновник "Партії регіонів" помер від ускладнень коронавірусу
Колишній нардеп Юхим Звягільський помер від ускладнень коронавірусу. Фото: 62.ua

6 листопада в Інституті сердця в Києві від ускладнень коронавірусу помер екснардеп, Герой України Юхим Звягільський. Йому було 88 років.

Останні дні він лікувався в закладі, куди потрапив 4 листопада в тяжкому стані. Про смерть політика повідомив у Facebook екснардеп Ігор Мосійчук.

Звягільський був народним депутатом України при п'ятьох президентах - з першого по восьме скликання. 2019 року він уперше з 1990-го не балотувався до парламенту.

"Український політичний та громадський діяч, народний депутат України 1-8-го скликань, Герой України, виконувач обов'язків прем'єр-міністра України з вересня 1993 по липень 1994 року, кандидат технічних наук, професор", - розповів про нього політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер батько Антіна Мухарського

Звягільський народився 20 лютого 1933 року у Сталіно - зараз Донецьк. Був директором шахтоуправління "Куйбишевська", а з листопада 1979 по листопад 1992-го – директором "Шахти ім. Засядька".

Був відомим політиком як у рідному місті, так і в Україні. Двічі як найстарший нардеп відкривав перші засідання новообраної Ради у 2012 та 2014 роках.

Політик – один із співзасновників та колишній член "Партії регіонів". У Раді восьмого скликання він був членом фракції "Опозиційного блоку".

В Одесі на 85 році життя від коронавірусу помер відомий український письменник Володимир Рутківський, автор трилогії про джур козака Швайки, повісті-легенди "Сторожова застава" та інших пригодницьких повістей для дітей і підлітків.

Володимир Рутківський народився 18 квітня 1937 року на Черкащині, здобув освіту в Одеському політехнічному інституті, а пізніше закінчив Вищі літературні курси при Літературному інституті ім. Максима Горького.

Зараз ви читаєте новину «Співзасновник "Партії регіонів" помер від ускладнень коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути