середа, 19 грудня 2012 19:35

Склад нового Кабміну оголосять до нового року - Фесенко

Склад нового Кабміну оголосять до нового року - Фесенко
Політолог припустив, що склад уряду оновиться приблизно на одну третину або на половину. Фото: news.liga.net

До кінця тижня, крайній термін - до нового року, буде відомий склад оновленого Кабінету міністрів України, вважає директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Я ризикну припустити, що або до кінця тижня, або до нового року склад нового уряду повинен з'явитися", - сказав Фесенко на прес-конференції в середу.

Водночас, інтрига з призначенням складу уряду пов'язана з протистоянням різних груп впливу і президент витримує паузу, "таким чином, примушуючи конкуруючі угруповання шукати певні компроміси, певні домовленості".

"Я ризикну припустити, що оновиться склад уряду приблизно на одну третину або на половину. Як мінімум, 1/3 міністрів зміниться. Одна-дві посади віце-прем'єрів також отримають нових власників. Ключові фігури уряду, швидше за все, залишаться на своїх позиціях" , - сказав Фесенко.

"Якщо говорити про ключові позиції віце-прем'єрів, я думаю, що кандидат номер один - Андрій Клюєв, а другий варіант - нас може очікувати підвищення міністра фінансів Колобова. Це означатиме посилення впливу сім'ї", - говорячи про те, як довго може пропрацювати новий уряд, Фесенко зазначив, що це залежатиме від соціально-економічної ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому Кабміні не буде жодного віце-прем'єра з попереднього уряду Азарова

Крім того, за його словами, долю Азарова можуть також вирішувати й "інтриги з боку младореформаторів".

Він підкреслив, що до младореформатора відносить главу Нацбанку України Сергія Арбузова, міністра фінансів Юрія Колобова, сина Януковича Олександра, а також голови податкової служби України Олександра Клименка, які зараз уже координують свої дії.

"Але може так статися, що Микола Азаров, якщо ситуація буде під контролем і якщо президент робитиме ставку на стабільність і довіру до тих, хто не буде в самостійній гри... тоді Азаров може залишитися аж до президентських виборів, а ось після них уряд повинен навіть юридично піти у відставку", - сказав експерт.

"Азаров може встановити рекорд перебування на посаді прем'єра, при чому рекорд абсолютний", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Склад нового Кабміну оголосять до нового року - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути