понеділок, 08 лютого 2021 10:34

Щонайменше половина населення отримає вакцину - Зеленський

Щонайменше половина населення отримає вакцину - Зеленський
Зеленський зібрав форум у понеділок.

Президент Володимир Зеленський готовий особистим прикладом показати, що вакцинація від коронавірусу важлива. Про це він заявив на форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" у понеділок.

"Нещодавнім було завдання забезпечення України достатньою кількістю доз якісної вакцини від провідних міжнародних виробників. Ми домовились про поставку вакцин від компанії Pfizer, Sinovac, AstraZeneca та Novovaks. 1-й етап вакцинації почнеться вже цього місяця. Вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці.

Однак ми зіткнулися з новою проблемою - недовіра до щеплень та відмова від вакцинації чималої частини населення. Це серйозне питання, яке всім нам доведеться вирішити. Я готовий особистими прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, безпечна, потрібна", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль пояснив, який далі буде карантин

Зеленський назвав головним завданням охоплення вакцинацією щонайменше половини населення України протягом цього та початку наступного року.

Президент заявив про "дорожню карту" з вакцинації.

"Ця карта розроблена для забезпечення рівного доступу до вакцини для всіх жителів України", - сказав Зеленський.

"Я точно вакцинуватимуся з нашими військовими як верховний головнокомандувач", - розповів президент. Також додав, що із поставками вакцини Україні допомагатиме Польща.

За останню добу в Україні виявили 2141 нового хворого на коронавірус. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Івано-Франківській, Житомирській, Дніпропетровській, Чернівецькій і Закарпатській областях.

Зараз ви читаєте новину «Щонайменше половина населення отримає вакцину - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути