Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зізнався, чого коштувала його партії підтримка України

Шольц зізнався, чого коштувала його партії підтримка України
Канцлер нагадав, що саме Росія напала на Україну. Фото: eastnews.ua

Політика німецького уряду щодо підтримки України є однією з причин падіння популярності керівної коаліції на сході країни.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає Tagesschau. Водночас політик наголосив, що альтернативи цьому зараз немає.

"Це правда, що є багато громадян, які не згодні з нашою підтримкою Києва. Вони також не згодні з санкціями, які ми запровадили проти Росії. Це також відображено в результатах виборів, але, на мою думку, зараз немає альтернативи, щоб це змінити", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина гальмує новий пакет санкцій проти Росії

Шольц зробив таку заяву в контексті невтішних для його Соціал-демократичної партії результатів виборів до Європарламенту на сході Німеччини.

"Саме Росія напала на Україну, і що її загарбницька війна є спробою змінити карту. Укладена угода про не пересування кордонів силовими методами була скасована саме РФ", - нагадав канцлер.

Серед лідерів ЄС стався конфлікт. На зустрічі у понеділок лідери ЄС не підтримали кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на черговий термін на посаді голови Європейської комісії. Хоча президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше казали, що вони близькі до угоди.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зізнався, чого коштувала його партії підтримка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути