Ексклюзиви
неділя, 14 травня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц відкинув можливість переговорів з Росією

Шольц відкинув можливість переговорів з Росією
Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що мир має базуватися на плану президента Володимира Зеленського. Фото: eastnews.ua

Зараз неможливо припинити бойові дії в Україні і почати переговори з Росією.

Це призвело б до заморожування війни і диктату з боку Росії, сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц на брифінгу з президентом Володимиром Зеленським у Берліні, передає Gazeta.ua.

"Україна готова до миру, але Україна, цілком зрозуміло і виправдано, хоче, щоб це не означало якесь заморожування війни і диктат з боку Росії", – заявив канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повідомив, про що говорив зі Штайнмаєром

Він наголосив, що через агресію Росії мир і безпека всієї Європи опинилися під загрозою. Шольц вказав, що говорити про мир потрібно, але в контексті мирного плану Зеленського.

"Росія повинна вивести свої війська, тому що без цього взагалі нема про що говорити. Цей меседж я також намагаюся передати в інших країнах світу, коли спілкуюся з іншими лідерами", – заявив канцлер.

Додав, що Німеччина буде підтримувати Україну, скільки буде потрібно.

Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині. Він уже зустрівся із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Олафом Шольцом. Планується, що в другій половині дня Шольц вручить Зеленському Міжнародну премію імені Карла Великого.

Міністерство оборони Німеччини 13 травня офіційно оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму €2,7 млрд. Це найбільший пакет німецької допомоги з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Зараз ви читаєте новину «Шольц відкинув можливість переговорів з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути