понеділок, 13 червня 2022 07:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц визнав помилки щодо тісних економічних відносин із Росією

Шольц визнав помилки щодо тісних економічних відносин із Росією
Формула про те, що Росія є надійним економічним партнером навіть у кризових ситуаціях, більше не застосовується. Фото: eastnews.ua

Німеччина повинна стати незалежною від імпорту енергоносіїв з Російської Федерації якомога швидше. Водночас цей процес має відбутися безпечно.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, який визнав помилки у розв'язанні проблем енергопостачання через Росію, повідомляє Welt.

"Формула про те, що РФ є надійним економічним партнером навіть у кризових ситуаціях, більше не застосовується", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол присоромив уряд Німеччини за темпи постачання зброї: "Україна стікає кров'ю"

Шольц також пообіцяв регіонам Німеччини підтримку в подоланні наслідків санкцій проти Росії.

"Нафтове ембарго не повинно призвести до величезних регіональних відмінностей у цінах на заправках. Для мене це питання солідарності", - додав канцлер.

Плани Німеччини щодо створення терміналів СПГ набирають обертів, оскільки країна щосили намагається відмовитися від імпорту дешевшого газу з Росії у відповідь на її повномасштабне вторгнення в Україну.

Політологи вважають, що Німеччина та Франція бояться перемоги України й поразки президента РФ Володимира Путіна. Страх спричинений тим, що перемога України може змінити усю структуру міжнародних відносин і безпеки в Європі, оскільки нові порядки визначають переможці.

Зараз ви читаєте новину «Шольц визнав помилки щодо тісних економічних відносин із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути