пʼятниця, 15 березня 2024 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц, Макрон і Туск на зустрічі в Берліні погодили низку рішень щодо допомоги Україні

Шольц, Макрон і Туск на зустрічі в Берліні погодили низку рішень щодо допомоги Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц після переговорів з Дональдом Туском та Еммануелем Макроном пообіцяв більше зброї для України. Фото: Getty Images

Канцер Німеччини Олаф Шольц після зустрічі у форматі Веймарського трикутника з французьким президентом Еммануелем Макроном та прем'єром Польщі Дональдом Туском, що пройшла 15 березня в Берліні, заявив про посилену підтримку для України.

За словами Шольца, союзники мають намір постачати більше зброї для України з усього світового ринку, нарощувати виробництво військової техніки, співпрацюючи з партнерами всередині України, поставити більше артилерії в рамках угоди з НАТО, також збільшити прихильність у межах ЄС. Відповідну заяву канцлер зробив під час пресконференції 15 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має план Б, якщо США не ухвалять велику допомогу

Німецький канцлер зауважив, що російський диктатор Володимир Путін повинен знати, що підтримка України в Європі не зменшиться, і вони будуть використовувати заморожені російські активи для фінансової підтримки України.

"У Брюсселі ми вже схвалили деякі рішення. Зокрема поповнити Фонд миру на ще €5 млрд для допомоги Україні цього року. І запланували розширити тренувальну місію. Ми використаємо надприбуток від заморожених активів РФ у Європі для того, щоби фінансово підтримати закупівлю снарядів для України", - зазначив канцлер.

Політик додав, що 18 березня союзники проведуть переговори у форматі "Рамштайн", аби обговорити реалізацію відповідного кроку.

Засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться 19 березня на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Міністр оборони США Ллойд Остін запросив на зустріч міністрів оборони й старших військових посадових осіб світу, "щоб обговорити кризу в Україні й різні проблеми безпеки, з якими стикаються союзники і партнери США".

Зараз ви читаєте новину «Шольц, Макрон і Туск на зустрічі в Берліні погодили низку рішень щодо допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути